1933​

Sven Auster sin biologiske far Alf Simonsen

i sin barbersalong i Kristiansand.

Vår historie

Sven Auster vokste opp i en norsk arbeiderklasse-familie på Grunerløkka i Oslo på 30-tallet.

Som syvåring fikk han vite at han var adoptert og ble vist et bilde av sin biologiske far fra en barbersalong i Kristiansand.

Bildet sådde et frø av inspirasjon i den unge gutten og kort tid etter krigen begynte han som lærling hos en barberer i Oslo som tretten åring.

1946​

Sven Auster (t.h) 13 år gammel som

læregutt på Grunerløkka i Oslo

Faget falt helt naturlig for han og noen år senere møtte han sin fremtidige kone Marina som også gikk i lære som frisør i damefaget. Sammen drømte de om å starte sin egen salong, men begge kom fra ydmyke kår og frisørfaget var ikke godt nok betalt til å klare å bygge opp startkapital.

I tillegg til å jobbe i salongen på dagtid, begynte Sven å kjøre drosje på kvelden og i helgene. Etter tre år med lange arbeidsdager og lite søvn var drømmen i ferd med å bli en realitet.

1933​

Sven Auster sin biologiske

far Alf Simonsen i sin

barbersalong i Kristiansand

1946​

Sven Auster (t.h) 13 år

gammel som læregutt

på Grunerløkka i Oslo

1954​

Sven og Marina Auster som

unge lovende frisører

Sommeren i 1962 ble den første Auster salongen åpnet på Årvoll i Oslo. En liten salong som Sven Auster kunne drifte basert på de verdiene han mente var viktig. Gjestenes opplevelse stod alltid øverst på agendaen og han forstod tidlig at de som skapte gjestenes opplevelse var frisørene. Dette gjorde at han satt utdanning og opplæring som den viktigste ressursen å investere tid og penger i.

Etter tre års drift var kapasiteten sprengt i den lille salongen, og enda en salong ble nødvendig for møte kundenes behov.

1962​

Den første Auster salongen åpner

på Årvoll i Oslo

1954​

Sven og Marina Auster

som unge lovende

frisører

1962​

Den første Auster

salongen åpner på

Årvoll i Oslo

Etter tre års drift var kapasiteten sprengt i den lille salongen, og enda en salong ble nødvendig for å møte kundenes behov. Den nye salongen var en stor satsning og han fikk nå bygge en utvidet salong hvor kvalitet i alle ledd var det viktigste for han.

Sven og Marina hadde fått et godt rykte fra den lille salongen på Årvoll og Austers høye faglige nivå samt fokus på innovasjon ble lagt merke til av bransjen.

Hans datter Rina og hennes mann Helge overtok familiebedriften på 80-tallet og tyve år senere skulle begge hennes sønner også starte der. Rina og Helge hadde en klar visjon om å bli den mest kvalitetsbevisste aktøren i markedet ved å legge til rette for en prestasjonskultur med fokus på utdanning.

1975​

Sven og Marina Auster

ved nyåpningen av

Auster Veitvet

1983​

Rina og Helge Auster

under det årlige Auster

mesterskapet

1983​

Rina og Helge Auster under det årlige

Auster mesterskapet

Utover dette ble det arrangert Auster-mesterskapet som ble et samarbeid på tvers av bransjen. Deres fokus på utdanning ble anerkjent med Kunnskapsdepatermentets pris for Årets Lærebedrift i 1996 og i 2008 mottok de den internasjonale prisen for Global Salon Entrepreneur Of the Year i Los Angeles.

I 2009 startet deres sønner Auster Academy for å sentralisere Auster sitt opplæringssystem. Akademiet har høstet internasjonal oppmerksomhet med sin faglige tyngde og kursvirksomhet.

2009​

Kim og André Auster holder kurs på

Auster Academy.

I dag består vi av ni salonger med 120 ansatte som kontinuerlig utvikler sine ferdigheter gjennom Auster Academy.

Verdiene som var med i fra starten er utgangspunktet for alt vi er og alt vi gjør i dag. Vi har ingen mål om å bli størst, men vi skal levere kvalitet i alle ledd og spre vår kompromissløse kjærlighet for hår og mote til alle som besøker oss.

En stor familie gjennom tre generasjoner.

2009​

André Auster

underviser for ivrige

frisører på Auster

Academy

2015​

Kim Auster holder kurs

på Auster Academy

Last ned vår booking app

Book din time rask og enkelt med Fixit timebestilling. Ha full kontroll over dine tidligere og fremtidige besøk, din egen profil, og bonuspoeng tilgjengelig.

Takk for din søknad!

Du vil snart motta en bekreftelse fra oss på e-post og vi vil behandle din søknad innen 3 virkedager.

Vi bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å surfe eller ved å klikke på “Jeg godtar” – knappen, godtar du bruken av dem.